Blog leerlingen: Wat vinden wij van de winkel?

Blog leerlingen: Wat vinden wij van de winkel?

IMG_20151005_162740-01Rens Snellink: Toen ik in het begin de winkel zag wist ik nog niet wat ik ervan moest verwachten. Wij zitten op maandag en vrijdag in en achter de winkel of achterin het lokaal. Meestal op maandag in de winkel en op vrijdag achterin het lokaal. In de winkel kregen we leuke opdrachten, zoals leren hoe je de kassa moet gebruiken. Ook leerden wij inpakken en producten prijzen. Super handig natuurlijk want dit moet je kunnen in de winkel. We leren over meerdere leveranciers en waar de spullen die in de winkel staan vandaan komen. Het mooie vind ik van de winkel dat er ook spullen tussen staan die zijn gemaakt door de leerlingen, dat is toch gaaf!? Ik vind het een super leuke winkel ook al heb ik niet veel met de spullen die er worden verkocht, ik vind het alsnog een super leuke werkplek!

IMG_20151005_162228-01Dominique Pongers: Wij zitten al een tijdje op het ROC van Twente, en we doen de opleiding verkoper in de detailhandel niveau 2. Om meer ervaring op te doen hebben we een winkel in De Brink waar we praktijk leren in de verkoop. Daar word ons geleerd hoe we de kassa moeten gebruiken, hoe we moeten inpakken en hoe we klanten moeten helpen etc. Dit is heel handig, want we kunnen dit dan heel makkelijk toepassen als we later een eigen baan/bedrijf hebben. Zelf heb ik niet veel met de spullen in de winkel, maar bijv. mijn moeder zou helemaal gek zijn van de spullen die er worden verkocht.

 

Rens & Dominique

Geef een reactie