Blog: Marianne Bodde – een nieuw seizoen!

Blog: Marianne Bodde – een nieuw seizoen!

Een nieuw seizoen,

boddeIk ben Marianne Bodde teammanager van het team handel 2 en 3 & Entreeopleiding Hengelo. Ik ben blij dat ik de eerste blog mag schrijven van dit nieuwe schooljaar.

We zijn nu 5 weken op weg met nieuwe studenten in onze winkel Het Lokaal. De studenten beginnen te wennen aan de nieuwe schoolomgeving en de opleidingswinkel.

Van de eerst geoefende verkopersvaardigheden beginnen de contouren langzaam zichtbaar te worden. Het begroeten van de klanten, en inpakken van een cadeautje zijn daar voorbeelden van.  Een groot aantal vaardigheden worden zichtbaar geoefend tijdens de lessen. Voor klanten betekent die soms dat er even iets langer gewacht moet worden dan in een “gewone” winkel, gelukkig merken we dat klanten daar graag even tijd voor maken.

Er wordt ook veel gesproken over houding en gedrag. Hoe kom je over bij de klant, wat verwacht de klant van een verkoper. Merkbaar gaan studenten in de loop van het schooljaar een steeds professionelere houding aannemen.

winkel2Het is prachtig om te zien hoe de studenten zich ontwikkelen en meer grip krijgen op de taken en vaardigheden die ze nodig hebben om het beroep van verkoper in de Retail uit te gaan voeren.

Ook dit jaar zullen de verschillende groepen weer leuke, grappige of mooie producten ontwikkelen om te verkopen in Het Lokaal. De eerste producten zullen in de kerstperiode in de winkel verschijnen.

Nadat wij in het voorjaar de Team Innovatie Prijs hebben gewonnen voor de opleidingswinkel Het Lokaal, zijn we hard aan de slag gegaan met het door ontwikkelen van onze visie.

winkel1De winkel heeft een nieuw interieur gekregen, maar heeft ons ook nieuwe contacten opgeleverd. We zijn een samenwerking aangegaan met  opleiding Restauratie en de stichting RIBO die wij ontmoet hebben op de prijsuitreiking.  We leggen contacten met andere opleidingen om samenwerking op te starten en ons concept uit te breiden met nieuwe disciplines. De winkel moet een uitvalbasis worden voor diverse activiteiten in het centrum die de ontwikkeling van de binnenstad van Hengelo gaan ondersteunen. Hierover zal ik in de loop van het jaar verder schijven in dit blog.

Wij zijn weer vol energie gestart en we zien je graag in onze winkel!

Marianne Bodde

 

Geef een reactie