Blog: Nina de Roo – Passie voor Brocante

Blog: Nina de Roo – Passie voor Brocante

Nina de RooPassie voor Brocante

Ik ben dol op brocante en vintage. Een verzamelnaam voor oude gebruikte spullen. Het verweerde uiterlijk van brocante spullen zoals meubels, keukengerei en stoffen roept het verlangen op naar lang vervlogen tijden.

In Het Lokaal worden brocante spullen moeiteloos gecombineerd met nieuwe landelijke woonaccessoires. Een bewijs dat een mix van oude en nieuwe materialen vaak verfrissend werkt en een verrassend contrast geven.

Sommige dingen verdienen een tweede leven en een nieuwe plek. Oude spullen zoeken en opknappen is een passie. Lekker rondneuzen in binnen- en buitenland tussen oude materialen die een interieur iets bijzonders en eigens kunnen geven. Spannende en verrassende combinaties van vintage en brocante met eigentijdse, stoere materialen.

Achter vrijwel alle meubels en accessoires zit een verhaal. Niet weggooien dus! Soms zo laten en soms een nieuw likje verf. IMG-20150910-WA0004-01Opknappen met behoud van het oude karakter is een leuke uitdaging.

In “Het Lokaal” verkopen we krijtverf en vernis was waarmee je die oude kast van oma of dat tweedehands tafeltje een nieuwe look kunt geven.

In de werkruimte achter “Het Lokaal’ staan de studenten regelmatig meubeltjes op te knappen. Met onze krijtverf is schuren niet nodig. De studenten kunnen direct met kwast en verf aan de slag. Oude meubeltjes krijgen zo binnen een paar uur een nieuwe nostalgische uitstraling.

Juist rond deze tijd, waarin de vogels zich weer in de tuin laten horen en de zon steeds meer kracht krijgt begint het te kriebelen om die oude spulletjes een nieuw, lentefris uiterlijk te geven. Niet twijfelen, maar gewoon doen.

Maak er een creatieve lente van!

Nina de Roo

Eén gedachte over “ Blog: Nina de Roo – Passie voor Brocante

  1. Nog nooit eerder heb ik zo’n mooi initiatief mogen ervaren, als “Het Lokaal” in Hengelo. Gepassioneerde leraren creëren samen met de leerlingen een unieke leerplek. In een ontzettende gezellige, professionele sfeer wordt de leerlingen bijgebracht hoe je met eigen creativiteit, de waardering voor oude materialen, het werken in teamverband, dienstverlening tot een hoger niveau kunt brengen.
    Chapeau!!
    MvG Marleen

Geef een reactie