Blog leerlingen: Opdrachten achter in het lokaal.

Blog leerlingen: Opdrachten achter in het lokaal.

fotoachter1We zitten al een aantal weken op de opleiding en krijgen verschillende opdrachten. De klas bestaat uit 4 groepen. De ene groep staat in de winkel en de andere groepen achter in het lokaal.

De eerste opdracht die we hebben gekregen is een kaart (op schaal) maken, we moesten een plattegrond maken van een winkel centrum, wij hebben gekozen voor De Brink.

Wij moesten de lengte en diepte meten van de winkels ( plus magazijnen ). Na alle metingen konden we beginnen met tekenen. De tekening moest op schaal worden gemaakt, wanneer je klaar was met tekenen moest je een presentatie maken voor de klas. Met deze opdracht kregen we meer inzicht over hoe groot nu een magazijn is en hoe groot nu eigenlijk een winkel is.

fotoachter2Ondertussen kreeg een ander groep als opdracht flyers en posters te maken. Deze moesten zij bij restaurants en/of cafés ophangen ( wel moesten wij toestemming voor krijgen van de bedrijfsleider ). De bedoeling van die flyers en posters was dat er die koopzondag zo veel mogelijk mensen naar de winkel zouden komen.

Opdracht:

De vrijdag daarop kregen wij als groep de opdracht van onze leraar om een flyer te maken, 25 oktober a.s. krijgt winkelcentrum De Brink een nieuwe look. We moesten in die flyer dat duidelijk maken, diegene die de mooiste flyer heeft gemaakt wordt ervoor gebruikt.

Een ander opdracht die we kregen was: “ Artikelgroepen en consumptieverwante artikelen”. Dat houdt in dat we langs een winkel moesten gaan ( iedereen kreeg een ander winkel ) en artikel soorten noteren en netjes uitwerken en uitgeprint inleveren bij de leraar. Al deze opdrachten worden opgeslagen in je eigen portfolio. Dus wat wij leren tijdens vakleer wordt op deze manier direct toegepast in de praktijk.

Naast deze opdrachten hebben wij ook een boekje van Het Lokaal waar allerlei opdrachten in staan.

 

Cas & Jacob

Geef een reactie