Schooljaar 2017 / 2018

Schooljaar 2017 / 2018

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dat betekent dat ook praktijklessen in Het Lokaal weer in volle gang zijn. De 1ste jaars studenten van de opleidingen verkoopmedewerker Detailhandel gaan het komende jaar hun basis leggen in onze opleidingswinkel.

Met veel plezier en enthousiasme zijn op 1 september de deuren van onze winkel, met nieuwe look geopend. Dit schooljaar zijn we gestart met een botanische urban hoek in de winkel! Waar veel natuurlijk groen te vinden is, mooie schoolplaten met planten afbeeldingen en stolpen met kleine plantjes en cactussen eronder. Ook is de brocante hoek van de winkel helemaal vernieuwd. Nieuwe spullen, nieuwe kleuren, veel nostalgie! Op 1 september was Het Lokaal ook met een kraam op de Montmartre markt te vinden in het centrum van Hengelo. Dit was een gezellige dag en het zonnetje heeft ook goed zijn best gedaan, wat een extra zomers brocante markt gevoel heeft gegeven.

Het Lokaal gaat alweer het 4de schooljaar in als opleidingswinkel. Elk jaar leggen 1ste jaar studenten hun basis voor de detailhandel in onze winkel. Ze krijgen praktijkles in een echte winkel situatie, met echte klanten, een echte kassa en echte winkelwerkzaamheden. Fouten maken mag in deze winkel omgeving, want het blijft een oefen omgeving en daarvoor vragen we het begrip aan onze klanten.

Creatief:

Ook gaan de studenten creatief te werk met opdrachten als een eigen product ontwerpen voor de verkoop in de winkel, bezig zijn met winkel prestaties en styling en het pimpen van oude meubeltjes. Het kan ook voorkomen dat de studenten voor een buiten opdracht op onderzoek moeten uitgaan in het centrum van Hengelo en een kijkje moeten nemen bij andere winkeliers voor een bepaald doel.

Al met al een winkel waar zich veel afspeelt, veel geleerd wordt en achter de

schermen veel ontwikkeld wordt. We zijn erg blij dat we het komende schooljaar weer aan de slag kunnen en de studenten mogen opleiden in onze winkel. Interieur, decoratie, cadeautjes en accessoires blijven het onderwerp van producten die te koop zijn in Het Lokaal. Naast onze eigengemaakte en zelf ingekochte producten komen ook regelmatig producten binnen van leveranciers waarvoor wij een verkooppunt zijn. Er is dus veel afwisseling in het aanbod!

We hopen u binnenkort te mogen begroeten in Het Lokaal in Hengelo!

Openingstijden:

Voor de recente openingstijden kunt het beste onze Facebook pagina raadplegen. Door de wisseling van lestijden, kunnen de openingstijden soms wat afwijken.

Geef een reactie